Bitcoin Cash, Cosmos, Dash Prijsanalyse

MassMutual was onlangs in het nieuws nadat het voor $ 100 miljoen aan Bitcoin had gekocht , nieuws waarop miljardair Mike Novogratz reageerde als „misschien wel het belangrijkste BTC-nieuws van 2020.“ Als gevolg van een dergelijke ontwikkeling vertoonde Bitcoin Cash een bullish divergentie op de hitlijsten en steeg naar het weerstandsniveau van $ 267.

Verderop op de crypto-ladder boekten Cosmos en Dash de afgelopen dagen verliezen, waarna ze een prijsstijging constateerden in de uren vóór de perstijd

Er moet echter worden opgemerkt dat hun prestaties van de afgelopen twee maanden aanzienlijk verschilden, waardoor hun prijsbewegingen in de juiste context werden geplaatst.

Bitcoin Cash daalde van $ 288 naar $ 256, een daling van 11,3% over vijf dagen. Dit was naast de daling van Bitcoin van $ 19.200 naar $ 17.600. Net als Bitcoin vertoonde BCH ook een bullish divergentie op de 4-hour chart tussen de prijs en de momentumindicator (RSI).

De prijs vormde een lager dieptepunt terwijl de RSI een hoger dieptepunt vormde (oranje), en vervolgens steeg BCH om het weerstandsniveau te testen op $ 267. Het vertoonde echter ook een neerwaartse trend sinds de lokale highs van $ 354 in november, en de RSI vertoonde een neutraal momentum op het moment van schrijven.

De trendlijnweerstand, naast het horizontale weerstandsniveau van $ 267, zou de komende uren veel inzicht geven in de richting van BCH. Een afwijzing hier zou kunnen leiden tot een periode van consolidatie van $ 255, terwijl een omslag van het weerstandsniveau een nieuwe opwaartse trend op korte termijn zou kunnen initiëren.

Cosmos zit in een neerwaartse trend sinds de lokale top op $ 6,4 die eind november werd geregistreerd.

Sindsdien hebben zowel de prijs als de OBV een reeks lagere hoogtepunten geregistreerd

De meest recente daling op de altcoin-markt zag ATOM ook verliezen boeken, met een handelssessie die eindigde op $ 4,5. In de daaropvolgende sessies was er echter een aanzienlijke handelsactiviteit en de prijs steeg ook op het moment van schrijven naar $ 4,85.

De Aroon Indicator toonde aan dat er nog steeds een neerwaartse trend in het spel was. Boven het $ 4,8-niveau zou $ 5 ook dienen als een geschikt weerstandsniveau.

Dash daalde van $ 114 begin december tot $ 88 een paar uur geleden. Dit was slechts een terugval in de loop van een grotere uptrend, aangezien DASH sinds begin november sterke winsten heeft geboekt.

Met behulp van de Fibonacci Retracement-tool voor de overgang van $ 62,21 naar $ 123,06 werden enkele belangrijke niveaus van ondersteuning en weerstand benadrukt. DASH testte het retracementniveau van 50% als ondersteuning en was getuige van een prijsstijging met een sterk handelsvolume.

Het steeg voorbij de weerstand van $ 93,5 en het retracementniveau van 38,2% op $ 94,8, en de MACD vormde een bullish cross-over onder nul om een ​​zwak koopsignaal te genereren.

Het psychologische niveau van $ 100 en de weerstand van $ 104 leken de volgende interessante niveaus voor DASH te zijn.