Bitcoin fortsätter att kämpa för att ställa in fräscha heltidshöjder: Vad analytiker säger

Bitcoin har kämpat för att bryta sig över mitten till övre $ 19.000-regionen under de senaste dagarna och veckorna, med försäljningspressen här betydande

Tills tjurar kan krossa motståndsregionen som börjar vid $ 19 400 kan den fortsätta se en förlängd konsolideringsfas
Kryptovalutans senaste veckostängning var dock otroligt hausseartad och råkar markera den högsta som någonsin publicerats av krypton på många börser
Detta kan öka sina utsikter på medellång sikt, men det finns fortfarande några baisseartade faktorer som arbetar mot det
Tills Bitcoin kan använda denna makrostyrka för att bryta över $ 19.400 och därefter över $ 19.800, kan den se långvarig sidohandel

Bitcoin och hela kryptomarknaden har hamnat i en långvarig konsolideringsfas under de senaste dagarna och veckorna.

Den aggregerade kryptomarknaden har kämpat för att få fart. Detta kan till stor del fästas på riktmärket kryptovalutas oförmåga att bryta sig över sina tidigare etablerade toppar.

Reloads och gratissnurr tillgängliga varje dag, för varje spelare, i mBitcasino Crypto Autumn Bonanza! Spela nu!

Om hela marknadstrenderna på medellång sikt sannolikt kommer att bero på huruvida BTC kan sätta nya höjder eller inte.

En näringsidkare noterar nu att det finns en stark möjlighet att allvarliga uppåtriktningar är överhängande, eftersom styrkan i kryptovalutans senaste veckostängning sannolikt kommer att gå långt för att ge den lite fart.

Bitcoin konsoliderar över nyckelnivån $ 19.000

I skrivande stund konsoliderar Bitcoin sig runt regionen 19 000 dollar. Det är här det har handlat under de senaste dagarna och veckorna.

Försäljningspressen på 19 400 dollar har hindrat den från att flytta högre under de senaste dagarna, med detta som det första nyckelmotståndet för krypton före regionen mellan 19 800 dollar och 20 000 dollar.

Handlare: BTC: s makroutsikter är starka efter stängning varje vecka

Bitcoin publicerade precis det högsta veckostearinljuset som det någonsin har sett igår, vilket betyder att allvarliga uppåtriktade kan vara precis runt hörnet för kryptovalutan.

En analytiker talade om detta i en nyligen tweet och förklarade att det utan tvekan har stärkt sina utsikter:

“BTC: Slog en heltidsstäng varje vecka i Bitstamp i helgen. Ser ut som att Coinbase stängdes precis under ATHs veckovisa 2017. Så nära $ 20 000 + ”

Även om det fortfarande har några stora hinder framför det innan det kan ställa in nya heltidshöjder, är styrkan som visas över högre tidsramar oerhört hausse.